Ik, Joke
30 november 2015

Ik, Joke

Ohhh, wat gaat de tijd toch snel.
Gisteren nog zag ik hem voor het eerst, lag hij hier in m’n armen.
Wat is hij mooi en wat staat de tijd hem goed.
Ik knipper m’n ogen en zie hoe hij steeds weer een beetje veranderd is.
Maar hoe groot hij ook mag zijn.
In mijn ogen blijft hij altijd klein.

-Marco Borsato-

Inmiddels is onze oudste zoon alweer 17 en aan het lessen voor zijn rijbewijs. Hij zit volledig in de pubertijd, wat een flinke klus voor hem is maar ook voor ons.
Hem zo te zien vechten voor zijn plek in deze wereld. Wie ben je en wat zal de toekomst hem brengen…

Het zet mij in ieder geval flink op scherp en ik word gedwongen te kijken naar hoe ik er op dit moment in sta.

Ik wilde mij verder richten op gezonde voeding en afvallen. Had al een paar keer met succes aan Sportvasten gedaan, maar toch schiet ik steeds weer terug in mijn oude patroon.

Onlangs was ik in het winkelcentrum in Heiloo om wat spulletjes te kopen voor onze wijnspeciaalzaak HET DEPOT van ROOTRING-WIJNEN en liep ik toevallig iemand tegen het lijf die ik al een tijdje niet gesproken had. Zij vertelde over de voedingsopleiding die zij had gevolgd. Ik ging naar huis en kwam er achter dat ik haar niet toevallig tegen was gekomen. Ik heb snel een afspraak gemaakt om te kijken of ze wat voor me kon betekenen. De eerste drie maanden, van een zes maanden traject, zitten er nu op. Het doel na drie maanden was meer bewustzijn, verandering in mijn systeem, waardoor verandering in voeding. Elke twee weken heb ik een afspraak en hebben we het over van alles en nog wat. Voeding staat namelijk niet op zich. Werk, relaties, sporten en spiritualiteit zijn ook onderdelen van ons voedingspatroon.

circle of life
The circle of life waarin gekeken wordt naar waar ik op dit moment sta met in het midden de 0 en naar buiten toe de 10. Met de vraag hoe tevreden ik ben? En met hoeveel procent neem ik de verantwoordelijkheid voor deze context? De confrontatie over dat ik niet een hele goede kok ben en vaak pas om 18.00 uur bedenk wat we gaan eten heeft me besloten om de Bee box aan te schaffen. Vandaag 28 november ben ik hiermee begonnen.

Mijn massagewerkzaamheden nemen steeds meer toe. Vanaf 4 december zit ik op social deal Alkmaar waar ik cupping massage aanbied. Mijn plek vinden in Rootring-wijnen gaat ook steeds meer vorm krijgen. Doen waar je goed in bent heeft voor mij al meer prioriteit.

De symboliek in mijn leven nu is dat ik in een bootje zit en de zijkanten bol en hoog zijn. Ik heb lange roeispanen nodig om vooruit te komen. Binnenin de sloep is alles aardig op orde en niet overdreven. Ik heb veel belangstelling voor de dingen om mij heen en mag nog meer genieten. Mijn aandacht gaat snel naar buitengericht en nu wordt het tijd om nog meer naar binnen te richten. Werkelijk aandacht voor mezelf. Mezelf de tijd en ruimte gunnen voor dit proces. Grenzen aangeven. Ik sta in de versnelling en mag meer in de rust. Wat mooi zal dit zijn om dit te gaan ervaren en wat een verrijking voor mij als masseuse en natuurlijk voor mijn klanten.

Sta jij ook in de versnelling en wil je ook meer rust in jouw lichaam en ervaren wat jouw plek is.
In december is er nog de mogelijkheid voor een heerlijke ontspanningsmassage en meer. Een cadeaubon voor de Sint of Kerst bestaat ook tot de mogelijkheid.

Ik wens iedereen een hele mooie decembermaand en goed uiteinde van 2015.
Groetjes, Liefs Joke