Lentebelevenis
11 maart 2014

Lentebelevenis

Schoonheid is zichtbaar geworden liefde

– Plato –

Het was zeker een maand van in beweging zijn. Zo heb ik de opleiding cupping massage afgerond en ga nu met veel enthousiasme zelf cupping massages geven. Wil je zelf ervaren wat cupping voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje onder het kopje ‘massage’ op mijn site.

Ook ben ik vandaag, 10 maart, begonnen aan een heuse lentebelevenis via www.yoga2go.nl. Waarom ik dit doe?

– Ben ik klaar voor het opkrikken van je energie niveau?
– Ben ik klaar om de mist in je hoofd te laten optrekken?
– Ben ik klaar om uit je comfort zone te stappen?
– Ben ik klaar voor verandering in mijn leven?

Is mijn antwoord JA! op deze vragen? Omdat de lever/galblaas energie alles te maken heeft met beslissingen nemen / stappen zetten / plannen concreet te maken is de Lentebelevenis wat voor MIJ!

Als je tijd neemt voor jezelf en je bewust afstand neemt van je dagelijkse patronen, kan je meer zien. De rust van een reinigingsperiode kan veel opleveren: een breder perspectief en vaak nieuwe inzichten. Dat kan grote gevolgen hebben, want als onze kijk op de wereld verandert, dan verandert onze wereld.

Afstand nemen, even stilstaan bij wat je aan het doen bent en waar je naartoe wilt, geeft rust en ruimte om nieuwe stappen te nemen. Ik ben klaar om mijn comfort zone te verruimen!

Hoe? De lentebelevenis bestaat uit oefeningen om mijn dromen en plannen helder te maken – yoga gericht op het versterken van de lever en galblaas meridianen – meditatie en pranayama (ademhaling oefeningen) – theorie en oefeningen over de 5 elementen – Tension Releasing Exercises om diepere spanningen los te schudden…. Ik ben reuze benieuwd.

Ik ga 4 weken kuren bestaande uit 1 week afbouwen, 2 weken een milde kuur en 1 week opbouwen.

In mijn volgende blog vertel ik je wat het mij heeft opgeleverd. Ik ben in iedere geval erg benieuwd. Vorig jaar september heb ik een kuur gevolgd in Portugal en dat was ontzettend leuk en voelde heel goed. Elk voorjaar en najaar lijkt me dit een goed idee voor lichaam, geest en ziel.

Wordt het de hoogste tijd voor meer beweging in jouw leven? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met mij op!

Liefs Joke