Het projectiemechanisme in de praktijk

contact

Ontdek het krachtige concept van projectie en diepgaande relaties met jezelf en anderen. Een wijze uitspraak uit de jungiaanse psychologie luidt:


“PROJECTIE VERANDERT DE WERELD IN HET ONBEKENDE GEZICHT VAN ONSZELF”

Dit is een prachtige manier om te beschrijven hoe we anderen en situaties in de buitenwereld ervaren en hoe dit eigenlijke delen van onszelf weerspiegelt. Deze spiegeling wordt vaak duidelijk wanneer we emotioneel geraakt worden, en dit noemen we het ‘projectiemechanisme’. Het draait allemaal om het vinden van verbinding met ons innerlijk zelf.

Ik geloof sterk dat het opbouwen van diepgaande relaties met anderen begint met het in verbinding staan met jezelf. We komen mensen en situaties tegen die aspecten van onszelf reflecteren, soms in onverwachte vormen. Dit kan een uitdaging zijn, maar ook een kans voor groei.

Het begrijpen en aanpakken van het projectiemechanisme vraagt om moed. Het kan gepaard gaan met confrontaties, emotionele intensiteit en soms verdriet. Maar dit proces brengt ook opluchting, blijdschap en vernieuwde levensenergie met zich mee. Het is als een innerlijke reis.

In een workshop met opstellingen, (familieopstelling) brengen we jouw delen van jou waar je tegenaan loopt in kaart. We merken vaak dat deze delen geïsoleerd staan in het ‘veld’, zonder in verbinding te zijn met elkaar. Wanneer representanten deze delen vertegenwoordigen, ervaren ze vaak fysiek ongemak. Door de dynamiek in het veld te verschuiven en deze delen met elkaar te verbinden, ontstaan inzichten en helderheid. Dit opent de weg voor de energie om vrijuit te stromen en verandering te bewerkstelligen.

Het begrijpen van het projectiemechanisme opent nieuwe werelden; je perceptie van zowel de binnen- als buitenwereld wordt scherper en helderder. Je leert zuiverder waarnemen, soepeler navigeren en je relaties zowel persoonlijk als professioneel, worden evenwichtiger en bevredigender.

Als je meer wilt leren over dit fascinerende concept en hoe je jouw leven kan verrijken, aarzel dan niet om deel te nemen aan de workshop. We staan klaar om je alles te vertellen wat je wilt weten.

Karen Hamaker Zondag ‘Het projectie mechanisme in de praktijk’.

Contact 

Agenda en Tarieven

Over mij