TRANSFORMATIE deel 2
3 oktober 2023

TRANSFORMATIE deel 2

19 mei 2014 had ik ook een BLOG: Transformatie. Toen transformeerde ik van Atelier de Blauwe Vlinder naar Massage praktijk de Blauwe Vlinder. Inmiddels alweer vanaf 2020 J oké.

De vlinder is al die tijd een onderdeel geweest in mijn leven.
Vlinder staat voor: transformatie, balans, gratie. Oude symbool voor de ziel, vreugde, moed, reïncarnatie, magie, schoonheid, liefde en het kennen en begrijpen van mijn positie in het leven. De vlinder wil laten zien dat verandering goed is. Ik ben er niet bang voor, maar omarm het juist. Oftewel: ‘Ik dans door het leven met vreugde en plezier, want het leven is om van te genieten’.

Laatste een online opstelling mogen ervaren. Esther van Ziesoo begeleide deze.
De opstelling is precies een deel waar gaat over iets wat er wel is en ik niet kan vast pakken in mezelf. De projectie zie ik wel in de buitenwereld.

Het deel wat ik opstel kan ik geen naam aan geven ik kan wel zeggen dat het een vorm van een ster heeft en licht grijs is en dat hij doorzichtig is. Ik zie het wel en kan het niet vast pakken. Ik plaats er een gele ster bij want dat voelt dat deze twee bij elkaar horen.  Ik plaats mezelf in de vorm van een hart in het lila en zet die tegen over deze 2 steren. De gele voelt alsof het in mijn comfort zone is en de grijze doorzichtige uit mijn comfort zone. In de gele ster, een deel van mij herken ik mezelf hoe ik de dingen doe zoals ik ze altijd doe. Dat is mijn veiligheid. Als je het zo doet zoals je het doet, krijg je het zoals je het altijd gekregen heb. Ik ben opzoek naar nog meer uitdaging merk ik. Iets waar ik nog meer van ga groeien.

Ik wil ook weten hoe ik sta ten opzichte van de mensen die ik in mijn leven tegen kom of in de praktijk sta. Esther representeert dit deel en ze plaats hem zelf in het veld. Ze heeft enige weerstand naar mij toe zoals het nu is. Is niet erg geïnteresseerd in mij als facilitator. Ze heeft eerder de neiging om naar achteren te gaan.

Ik ga iets veranderen in het veld om te kijken hoe ik meer in contact kan komen met dit deel. De gele ster plaats ik achter me en dat voelt heel goed. Die steunt me en de kleur geel is voor mij verbonden met derde chakra. Gelegen rond de navel in het gebied van de zonnevlecht en tot aan het borstbeen, is een bron van persoonlijke kracht en regeert het zelfrespect, krijgersenergie en de kracht van transformatie. Zo samen kon ik de grijs, doorzichtige ster transformeren naar een roze ster.

Ik zet de roze en gele helemaal tegen me aan om te voelen in me lijf hoe dit voelt. Het wordt stil en er ontstaat rust. De representant van het oranje deel vraagt me om na dit te hebben ervaren of er wat ruimte kan ontstaan tussen de delen. Doordat ik dit doe krijg zij meer luncht en kan beter ademen en zo ook ik. Ik plaats de gele ster achter mij en de roze ster links van mij.

Door deze beweging komt er nog een ster in het veld en maak ik groen en deze resoneert met het hart chakra. Deze plaats ik rechts van mij. Dit ligt precies in het midden van de borstkas. Het is dus gelinkt aan het hart, de longen, de bloedsomloop en de Thymusklier. Omdat het hartchakra in het midden ligt is het ook de brug tussen het aardse en het hemelse of spirituele. Waar we leren gronden in het eerste chakra, leren samenwerken in het tweede chakra en leren ons eigen kracht te ontdekken in het derde chakra. Leren we in het vierde chakra alles met liefde te doen.

Te vertrouwen op een hogere kracht, die ons op de een of andere manier leidt door onze dromen en onze intuïtie. Uit me comfort zone.

Ik kom in contact met het oranje deel en ben me bewustzijn dat ik alleen maar hoef te zijn. Ik hoef haar niet te  redden en niet hard te werken alleen met mijn hart te werken. Dan gebeurt er van alles in het oranje deel en ze kan naar voren komen. Ze wordt zich bewust van dat wat geheeld mag worden in haar.

Esther had als laatste het idee om de opstelling op me telefoon te zetten. Dit heb ik gedaan.

Door deze opstelling zijn de inspiratie avonden ontstaan en heb ik mijn eerste client mogen ontmoeten in het Programma BewustZijn.

WELKOM!