Workshop Opstellen!  

Ben jij al enige tijd bezig om PATRONEN van je GESCHIEDENIS te doorbreken en daarmee de geschiedenis en de TOEKOMST heelt?

We gaan kennis maken met systemisch werk. Voelen, kijken of dit iets voor jou is. Dit doen we door middel van een GENOGRAM te maken van je eigen gezin van herkomst. En doormiddel van een OPSTELLING. We gaan de delen in jou die niet meer versterkend zijn plaatsen in het veld. Zo ook de delen waar je BLIJ van word, ENERGIE van krijgt. Ook gaan we het PROJECTIE MECHANISME onderzoeken.

Een voorbeeld van een patroon is ‘zorgen voor anderen’, dit deed mijn moeder ook. Je hebt dit altijd zo gedaan en je weet niet beter. In een opstelling krijg je helderheid, inzichten en bewustzijn dat het belangrijk is om eerst voor je zelf te zorgen. We doen eerst onze eigen zuurstof masker op en dan pas bij de ander.

Het levert je meer energie omdat je kiest wat bij past. Je weet steeds beter wie je bent en wat je wilt. Als de energie meer en meer stroomt kom je nog DICHTER BIJ JEZELF.

Projectie

Freud geeft aan dat projectie een verdedigingsmechanisme is waarmee de neurotische mens zichzelf kan bevrijden van een gevoeld conflict. Jung maakte het begrip los van de neurotische persoon, en zag op grond van zijn ervaring dat projectie en natuurlijk en algemeen menselijk proces is dat niets met ziekelijkheid te maken heeft.
Jung beschrijft het als: ‘Een onbewuste en onbedoelde overdracht van subjectieve psychische inhouden op een uiterlijk object.’
‘Het is een onbewust proces. We hebben het niet in de gaten, we zien niet dat we het doen.’

Boek
– Het projectie mechanisme van karen M. Hamaker – Zondag

Voor wie?

Voor iemand die al coach is en systemisch werk erbij wil doen en niet weet wat het is?

Hoe gaan we het aanpakken?
In de ochtend gaan we aan de slag met de systemische wetten en we maken onze eigen genogram en het projectie mechanisme. In de middag ga je een opstelling faciliteren en nodig je zelf een client uit bij wie je dit gaat doen.

Wie ben ik?

Ik ben Joke en 59 jaar jong. In 2013 ben ik gecertificeerd systemisch werker. Ik noem het zelf systemisch facilitator. In al die jaren daarna heb ik systemisch opstellen me eigen gemaakt. Ik ben veel meer gaan werken vanuit het NU. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij NTINLP te Limmen. Systemisch Werken Basis – NTI NLP

Over mij 

Nooit maar ook nooit zullen we zeker weten wat zich in de geschiedenis heeft afgespeeld. Laten we veel meer in het NU kijken en de energie weer laten stromen.
Welkom op deze workshop

Agenda en Tarieven