Lente!
16 maart 2015

Lente!

De eerste krokusjes laten zich zien, het tere groen van de eerste blaadjes is steeds meer zichtbaar: de lente breekt aan! In de lente komt de natuur weer tot leven. Het begin van de lente nodigt uit om iets te gaan doen aan mijn lijf, van binnen. Daarom volg ik nu 10-dagen Sportvasten. Heerlijk. Sportvasten bestaat uit vasten (minimale koolhydraat inname) in combinatie met fanatiek sporten. Dit zorgt voor een zogenaamde metabolic switch. De gedachte hierachter is dat door op een vrijwel lege maag te sporten je lichaam je koolhydraatreserves opmaakt. Zodra deze ‘op’ zijn ga je vet verbranden. Door dit gedurende tien dagen te doen worden je spieren en lever getraind om voortaan bij inspanning vet in plaats van suiker te gebruiken. De resultaten: een fit gevoel, meer energie en afname in zowel centimeters als gewicht.
Detox is ook een mogelijkheid om je lichaam en organen rust te gunnen. Een grote schoonmaak van binnen. Na die 10-dagen 1x per dag koolhydraten eten is meer dan genoeg.

Smoothies kunnen dit seizoen ook weer volop gemaakt worden. Er zijn volop lentegroenten aanwezig: andijvie, asperges, bataat, bleekselderij, bloemkool, bosuitjes, koolrabi, meiknollen, peultjes, prei, raapstelen, rabarber, radijs, rode bietjes, sla, snijbiet, spinazie, spitskool, uien en wortel.
Onder lentefruit vallen de aardbei, appel, citroen, framboos, grapefruit, kers, peer, rode bes en sinaasappel

En dan is er nog mijn nieuwe praktijk. Wauw, wat is het mooi geworden en wat fijn om hierin te mogen werken. In de tuin hebben we de afgelopen weken een prachtige praktijk laten bouwen, waarin ik in een oase van rust massages ga geven. Je kunt er terecht voor een ontspanningsmassage, holistisch energetische massage en cupping massage. Ik bied ook de mogelijkheid van massage in combinatie met coaching door middel van systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werken. Om de opening te vieren krijg je in de maanden maart en april 10% korting op een massage naar keuze. Tot ziens in de praktijk! Want wie wil er nou niet met de lente beginnen met een heerlijke massage.

foto mp joke 2

 

 
Groetjes, Joke

 

 

 

 

 

 

Ps: Nieuwsgierig geworden of Sportvasten of detoxen wat voor jou is?
Klik hier voor meer informatie over 10-dagen Sportvasten in samenwerking met Freek de Boer.

Klik hier voor meer informatie over detoxen in samenwerking met Marian de Boer-Westerman

Tijdens deze vastendagen kan je een heerlijke massage laten doen bij mij.