Lichaam & Ziel
4 maart 2017

Lichaam & Ziel

Ik voel me heel vaak happy en als ik dan als ik dat al doe naakt voor de spiegel sta dan toch niet. Ik ben met sommige delen van mijn lichaam gewoon niet tevreden. Ik doe ook veel voor mijn uiterlijke lichaam, sportschool, yoga, voeding, sauna, pedicure, schoonheidsspecialiste, nagelstudio. Heb zelfs al gedacht aan borstverkleining, buik correctie.
Hoe komt het toch dat ik wil dat mijn lichaam er perfect uit moet zien en wat is perfect?
Ik ben me bewust dat ik veel wordt beïnvloed door bladen en tv.
Nu ik dit schrijf staat RTL 4 aan op teleshop. Een apparaat wordt gepromoot om een geweldig lichaam te krijgen. Ik doe hem maar gauw uit.

Ik ga op onderzoek…………..

Lees op het internet dat in twee fasen het lichaam en geest is geschapen. Eerst kwam het lichaam en daarna is de geest (ziel) er ingeblazen. Het lichaam is een uitwendig omhulsel. Het is onze opdracht om tot een eenheid te komen. Ok en hoe dan? Ben al een paar keer geweest bij iemand die lichaamswerk doet, goed begin.

Was gisteren bij een vriendin die tarotkaarten ging leggen voor mij en daar kwam dit onderwerp ook ter sprake. Is het een kwestie van acceptatie? De kaart de ster lag er en fascineerde me.

Er staat een blote vrouw afgebeeld. Als deze kaart negatief is, ik kom niet in actie dan kan het zijn dat je jezelf niet accepteert, ontevreden bent met je lichaam en er niet van kunt genieten. De neiging om te meten aan uiterlijke waarden, ten koste van een verlies aan persoonlijkheid.
Positief is deze kaart als je wel in actie komt dat het gevoelsgebied sterker begint te voelen, meer zelfvertrouwen en je gaat jezelf meer accepteren. De ster gaat gepaard met ontdekken, onderscheiden wat wel en niet bij je hoort. De drang om daar mee bezig te zijn vanuit een beter op je binnenwereld afgestemde houding, zonder toedoen van de buitenwereld nog al te ver uit balans te worden gebracht. Het leven kan alleen dán deuren openen wanneer je je creatief ontwikkelt. Je hart volgen dus.

Er gaat nog iets door mij heen bij het zien van deze kaart en vooral de ster. We zijn bezig met een pand in Alkmaar en boven hebben we een appartement. Ik wil iets doen met vrouwen en wijsheid. Het ontmoeten met vrouwen waarin we elkaar versterken en inzichten vergaren en wat helend is voor de ziel. Woh!
Op de voorgevel van dit pand staat dezelfde ster en het huis heet het huis met de gouden ster. Toeval?

We zijn aardig op reis………..
Wordt vervolgd mijn ontdekking van Lichaam & Geest

Wil je ook ontdekken en contact met lichaam & Geest maak dan een afspraak voor een sessie. Tot ziens in de praktijk.

Liefs Joke