Opvoeding begint bij jezelf

5dpvv22s5dpvv22sHoor je jezelf wel eens zeggen ‘ik wil niet hetzelfde gedrag vertonen als mijn ouders’ en ineens kom je erachter dat je precies hetzelfde gedrag vertoont. Sommige gedragingen zou je wel willen veranderen, maar hoe doe je dat dan? Hoe kan je steeds meer je eigen weg gaan.

 

Ieder mens maakt deel uit van verschillende sociale systemen. Het eerste systeem is uiteraard je familie. De geschiedenis van je familie heeft invloed op wie je bent en hoe je functioneert. Uitdagingen, knelpunten of problemen, zowel privé als op het werk, vinden vaak hun oorsprong in die geschiedenis. Ben jij vrij om je eigen weg te gaan? Zo nee, dan laten we je in deze workshop zien waarom je nog niet vrij bent.

 

In de praktijk blijkt dat veel problemen waar we tegenaan lopen terug te brengen zijn tot een aantal belangrijke thema’s. Thema’s die zijn ontstaan vanuit onze geschiedenis. Welke overtuigingen en patronen zijn niet meer toepasbaar en wil je graag veranderen? Mogelijk herken je patronen die steeds weer opspelen. Je persoonlijke proces staat centraal. Hoe is het contact met de kinderen, ouders, andere familieleden of vrienden? Hoe functioneer je op je werk?

 

Tijdens deze workshop leer je de basis van deze krachtige methodiek, het systemische werken.
We werken in deze workshop, met modules; dit zijn afgebakende opstellingen over verschillende thema’s die helderheid en beweging kunnen brengen. We maken hierbij zoveel mogelijk de vertaling naar de dagelijkse praktijk. De systemische benadering laat zien hoe de invloed is van jouw familiesysteem in je dagelijks functioneren. Het schept ruimte. Zie het als een kompas om nog meer je eigen weg te gaan. In deze workshop maken we ook gebruik van NLP en oplossingsgericht werken.

 

Uitgangspunt van de workshop is je eigen persoonlijke ontwikkeling, de kracht in jezelf naar boven brengen, om die vervolgens in je leven toe te passen.

 

De workshop duurt 2 dagen en wordt op een zaterdag en zondag gegeven in kleine, persoonlijke groepjes (min. 6 en max. 10 personen), waarbij heel praktisch informatie overgebracht wordt.
We werken doelgericht en er wordt ingespeeld op persoonlijke vragen en omstandigheden.

 

Locatie: Laan van Zeeman 20 te Heiloo.
De workshop is incl. cursusmap, koffie/thee/versnapering en lunch.

 

Wanneer: zie agenda

 

Kosten: zie tarieven

 

Om deel te mogen nemen aan deze workshop is het vereist om eerst een Familieopstellingen avond bijgewoond te hebben.
Het is  ook mogelijk deel te nemen aan onze Familie- opstellingen avonden? Elke 2e dinsdag van de maand.