BEWUSTZIJN
18 maart 2023

BEWUSTZIJN

Ik ben al enige tijd bezig met het fenomeen bewustzijn. Ik luister podcasts, lees erover en daar schrijf ik dan over. Ik ervaar dingen, zie dingen ontmoet synchroniciteit. Dit zullen anderen ook zeker in zichzelf herkennen nu ik dit benoem en het vooral herkennen als een toevalligheid of een aha moment.

Wat is bewustzijn?

Wikipedia zegt: Bewustzijn is het geestesvermogen dat het individu in staat stelt de buitenwereld waar te nemen en te verwerken, oftewel een beleving of besef te hebben van het eigen ik, ingebed in zijn omgeving. (Verder te lezen straks in mijn derde boek ‘BewustZijn’.

Ik zei ooit tegen een vriend: ‘Nee hoor ik ga niet met mijn vader praten want dan overlijd hij na 2 weken’. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik ging praten en ja na 2 weken overleed hij. Dit dus… en vast ook een soort gelijke situatie bekend bij jullie. In ‘Geen Gordijnen’ schrijf ik hierover over het overlijden van mijn ouders en mijn bewustzijn hierop en wat er allemaal gebeurde en ik ervaarde rondom hun overlijden.

In dit boek schrijf ik over ik als drie jarig kind die bovenaan de trap stond en dingen ervaarde waar ze toen nog niet echt woorden aan kon geven. Boven aan de trap symboliseert voor mij een hoger bewustzijn. Ik ben helderziend en helderhorend en wist vaak wat er stond te gebeuren. Door dit uit te spreken omdat ik dit als gewoon ervaarde werd ik als jong meisje hier heel vaak door de buitenwereld voor gestraft.

Ik merk dat ik vaak in een overzicht zit, een helikopter view en bekijk dingen systemisch en ervaar mijn eigen waarheid. Want eigenlijk bestaat de waarheid niet we hebben allemaal onze eigen waarheid.

In het tweede boek ‘Riemen Vast’ schrijf ik dat we meer zijn dan alleen maar dit spirituele wezen op Aarde. We veel meer zielsdelen hebben in andere dimensies die invloed hebben op ons bestaan hier. Alle zielsdelen hun eigen levenslessen te leren hebben. Deze delen op dezelfde dag zijn geboren en op dezelfde dag overlijden. Zich allemaal weer met elkaar verenigen. Ze hebben invloed op ons leven nu op Aarde.

Door dit alles ervaar ik dus veel synchroniciteit in me leven en schrijf hier ook over. Ik heb inmiddels al 60 verhalen bij elkaar geschreven voor het boek.  Ik besef me dat ik 9 april 60 jaar word en in me 61e levensjaar ga beginnen. Is dit boek nu klaar en gaat dit hem worden? Laat ik hem nu redigeren en klaar maken voor uitgave?

Hoe werkt dit toch allemaal. Ik volg maar gewoon. ‘ Het niet weten’, I don’t no.

Wil jij nog meer bewust worden van jouw synchroniciteit en het pad dat jij te bewandelen hebt?  Maak dan een afspraak met mij om het hier over te hebben. Je kan ook mee doen met de Ronde Tafel Opstellingen die ik eens per maand organiseer. Als je het contact formulier invult op de site kunnen we een afspraak maken. Welkom!

Wil je mijn boeken bestellen dat kan nu online.  klik op: Eigen Werk

Liefdevolle groet, Joke