GROEIEN!
28 september 2023

GROEIEN!

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer. 

Van Bewust Zijn naar Persoonlijke Ontwikkeling!

Gisteren had ik een afspraak met onze Koen de oudste van de twee. Eerst naar Strak op de lappendag wat kleding voor weinig scoren en toen naar Egmond aan Zee. Samen de zee in, even allebei van wat energie afdoen wat niet van ons is. Daarna bij van Speijk lunchen.

Ik stelde hem deze vraag: ‘Koen ik heb een mooie praktijk en veel goede resultaten die ik tot nu toe heb geboekt. In de praktijk werk ik met de methode opstellen (familie opstellingen), het projectie mechanisme, levenslessen en daarnaast sinds kort cupping massage.
Ik vind dat ik veel te weinig klanten in mijn praktijk heb, het stroomt niet. Ik zou er veel meer uit willen halen. Zou jij weten wat ik zou kunnen veranderen?’

Het heet nu Praktijk voor Bewust Zijn en stel dat vele mensen nog onbewust zijn dan resoneren ze waarschijnlijk niet met dit woord bewustzijn. Ik zelf resoneer wel met dit woord en het gaat dus niet over mij. Het gaat over de mensen om me heen, waar resoneren die op. ‘Nee,’ zegt Koen dat klopt. ‘Waar zou een ieder wel op resoneren, wat zou het dan kunnen zijn?, vraag ik. We kwamen samen op Persoonlijke Ontwikkeling. Dit resoneerde wel bij hem. Veel mensen zijn bezig met Persoonlijke groei en ook ik, dit stopt nooit gaat altijd door. We blijven ons ontwikkelen.

Oké zeg ik op dan naar verandering. Gisteren bezig geweest om het te veranderen. Het mag weer gaan stromen en als het bij mij stroomt, stroomt het ook naar buiten toe.
Deze quote zet ik op mijn site:

“Maak van geluk en persoonlijke ontwikkeling een prioriteit in je leven.
Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je ook voor anderen kunt zorgen.
-Joke de Boer- 

En zo is het iets in mij mag nog meer stromen en vooral naar buiten komen. Ik heb een paar jaar geleden multidimensionaal opleiding gedaan en daar vertelde ze dat we nog 11 zelfdelen hebben in andere tijd en ruimte, dimensies. Daar delen van ons zitten dat ons tegen houdt om te helemaal te zijn. Mijn vraag aan mezelf heb ik deze wel helemaal aangekeken en ben ik dit, deze delen ook gaan leven? ( boek Jij & je andere 11 )

*11. Van onbeweeglijk naar beweeglijk, doorbreken van patronen en kiezen voor wat ik wel wil en niet wat ik niet wil. Alles waar ik aandacht aan geeft groeit.
*18. Camerapoint, het bekijken vanuit verschillende hoeken en niet vanuit mezelf. Het woord bewustzijn veranderen naar persoonlijke ontwikkeling.
*27. Heft in eigen handen, controle hebben over me eigen leven en het gaat er hier om dat ik weet hoe ik de dingen wil doen.
*39. Innerlijke wijsheid, energie van de wijsheid die in mij zit. De kracht vanuit verstilling, innerlijke kracht dus niet van uit de buitenwereld.

Wat hebben deze sferen, delen van mij met elkaar gemeen? Dat ik elke dag mag groeien mijn aandacht, gedachten mag zetten op wat ik wel wel en niet wat ik niet wil. Bewust worden zoiezo van mijn gedachten omdat er vele komen in mijn hoofd die ik niet bewust ben. Ik zet dan wel dat neer waar ik aandacht aan geef.

Ik heb naast deze 4 delen en sfeer 35 nog 7 delen van mij die invloed hebben op wie ik ben en waar ik al energie op had zitten.
*1. Aarde, spel van dualiteit, angst.
*8. Passie, helderheid, genieten van wat ik bereik.
*14. Humor, dingen met humor bekijken dat helpt in de energie.
*23. Verandering, richting geven aan de veranderingen die er zijn.
*25. Verstoppen. Deze herken ik om me in voor te bereiden in stilte. De energie is stil en ervaren wat het is om even rust te krijgen. Een stilte van overdenkingen over wat er gebeurt en wat de mogelijke stappen zijn. Je kunt hier ook kijken hoe je het anders wilt doen. Het is niet de bedoeling dat als je het moeilijk hebt op aarde dat je je hier verstopt. Het is een sfeer om een beetje tot rust te komen.
*31. Helende energie, waarin ik tijd kan nemen voor mezelf. En als laatste van de 12
*37. Boven jezelf uitstijgen. Richten op wat belangrijk is voor mij. Uit mijn comfort zone. Doen waarvoor je geboren bent en ik hoef niet perfect te zijn.

Hoe is dat voor jou?
Waar geef jij aandacht aan?
Wat wil jij veranderen in jouw leven?
Welke groei wil jij maken?

Welkom bij J oké, praktijk voor persoonlijke ontwikkeling.