Intuïtief mandala tekenen

‘De mandala is een voorstelling van het onbewuste zelf’  – Carl Gustav Jung –

Image

 

Tijdens het mandala tekenen  krijg je de mogelijkheid om te transformeren en meer in balans en evenwicht te komen.

 

Het woord mandala betekent in het Sanskriet wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met jezelf, waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het midden is de samengebalde oerkracht.
Oorspronkelijk werden mandala’s toegepast in het Hindoeïsme en boeddhisme
en dienden ze als hulpmiddel voor meditatie.

 

De tegenwoordige Westerse mandala’s zijn meer een uiting van de persoonlijkheid van de maker van de mandala. Tijdens het teken van mandala’s ga je op zoek naar de wijsheid en kennis in je zelf. Hierbij kan je gebruik maken van je eigen symbooltaal door middel van kleuren, lijnen, vormen en symbolen. Het onbewuste deel van jezelf komt naar voren en kan zichtbaar worden. Daardoor leer je jezelf beter kennen.

 

De workshop begint met een meditatie om helemaal bij jezelf te komen. Hierdoor kunnen we vervolgens vanuit onze intuïtie een mandala tekenen en inkleuren. Het mandala tekenen is daardoor zowel een bezinnend als creatief proces.

 

Kortom, hou je van tekenen en heb je zin in een creatieve en inspirerende dag dan is deze workshop intuïtief mandala tekenen zeker een aanrader.

 

Locatie: Laan van Zeeman 20 te Heiloo
De workshop is inclusief koffie/thee/versnapering en lunch

 

Wanneer: zie agenda

 

Kosten? zie tarieven

 

Klik op contact en schrijf je via het contactformulier in of bel tel : 072-5740662 of 06-10061242