Opstelling via het Lichaam

contact

De Wijsheid van het Lichaam

‘Waarom hebben we allemaal een naam?’ Deze vraag stelde een meisje aan haar meester, en het antwoord luidde: ‘Jouw ouders hebben jou een naam gegeven. En omdat je een naam hebt, kan ik je roepen. En als ik je roep, dan kun je komen. En als je komt, kan ik je vasthouden. En als ik je vasthoud, dan kan ik je loslaten.’
– Wibe Veenbaas –

Naast diverse trainingen heb ik veel opstellingen gedaan, aan mezelf gewerkt en veel opgeruimd. Onlangs heb ik me verdiept in wat mijn baarmoeder mij te vertellen had. Veel buikpijn en een programma over de baarmoeder zorgden voor deze verdieping. In een ‘healing space’-sessie is er aan mijn baarmoeder gewerkt, zonder precies te weten wat er in het verleden is gebeurd. Laten we meer in het nu kijken om geblokkeerde energie opnieuw te laten stromen.

Een vrouw betreedt mijn praktijk met een gevoel van onveiligheid. Als kind voelde ze zich al onveilig, mede door de woorden van haar moeder die ‘jouw schuld’ zei. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit deel zich heeft verstopt en vastgezet. Het komt regelmatig naar buiten met veel boosheid naar de wereld, en ze wijst de mensen die dit deel triggeren af. De boosheid uit zich ook in blaasontstekingen.

Hoe de ziel het lichaam bewoont, heeft te maken met onbewuste herinneringen uit de jeugd, het familiesysteem of vorige levens die in het lichaam zijn opgeslagen. Lichamelijke klachten geven aan dat deze herinneringen gezien willen worden, zodat liefdesenergie vrij kan stromen. Triggers in onszelf weerspiegelen het ontwaken en openen van onze ziel, het leren van levenslessen en meester worden over onszelf. Als je je levenslessen nog niet hebt geleerd, voelt het lichaam op die plekken leeg: de ziel heeft zich teruggetrokken.

Het lichaam weet feilloos waar de bron van wijsheid zit. Lichaamsgericht werken betekent deze wijsheid benutten, variërend van aandacht voor het lichaam tot fysieke aanraking. Op het moment van herkenning wordt het celgeheugen van de cliënt geraakt en kan worden geheeld.

Als je last hebt van lichamelijke klachten, terugkerende thema’s of negatieve gevoelens, sta je mogelijk niet op je eigen plek in het systeem. Via opstellingen kun je deze onbewuste patronen zichtbaar maken en de energie weer laten stromen. Ik verbind lichaamsgericht en systemisch werk (familieopstellingen) en stemmen we af op jouw essentie via aanraking. Tijdens de sessie op de massagetafel ga je voelen wat van jou is en wat niet. Alles is erop gericht om weer in verbinding te komen met je ziel en lichaam, en je eigen plek in te nemen.

In het geval van de dame heb ik een opstelling gedaan met poppetjes op het bord en had ik als ik een opstelling via het lichaam had gedaan mijn hand op haar blaas leggen. De ontsteking, de boosheid, het onveilige kind.

Het Veld van Aandacht is mijn leermeester: Systemisch werken via het lichaam.

Agenda en Tarieven

Voor wie

Over mij